Тисячі дронів та мільйони на зброю: Литва готує новий пакет військової допомоги Україні

Дрони та зброя для України
Дрони та зброя для України

Прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте оголосила про плани військової допомоги Україні в День Незалежності України 24 серпня 2024 року. Вона повідомила про це під час спільної прес-конференції з президентом України Володимиром Зеленським та президентом Польщі Анджеєм Дудою в Києві.

Шимоніте заявила, що Литва планує передати Збройним силам України понад 5 тисяч дронів до кінця осені цього року. Крім того, незабаром очікується новий пакет допомоги, який включатиме системи протиповітряної оборони, ракети, антидронове обладнання і боєприпаси.

"До того ми виділяємо 35 мільйонів євро на закупівлю РЛЗ та обладнання для розмінування територій України", - зазначила Шимоніте.

Шимоніте також підкреслила зобов'язання литовського уряду виділяти щорічно 0,25% ВВП на допомогу Україні, заявивши, що її уряд не тільки виконає цю мету, але й перевиконає її.

Раніше президент України Володимир Зеленський висловив подяку Німеччині за підтримку, а президент Польщі Анджей Дуда розповів про масштаби допомоги його країни.

Читайте також