У "Дія" не відображається пенсійне посвідчення: ПФУ відповів, що робити

Пенсійне посвідчення не відображається
Пенсійне посвідчення не відображається

У Пенсійному фонді України пояснили, чому у додатку "Дія" може не відображатись пенсійне посвідчення.

Прес-служба ПФУ повідомила, що програма "Дія" дозволяє зберігати різні документи у електронному форматі, включаючи пенсійне посвідчення. Але деякі користувачі стикнулися з проблемою, коли їхнє пенсійне посвідчення не відображається у особистому кабінеті "Дія", що викликало запитання та хвилювання.

"Я пенсіонер уже понад 15 років, але у "Дія" досі не відображається моє пенсійне посвідчення. Чому?" - запитав українець.

У відповідь на це у ПФУ пояснили, що згідно зі статтею 44 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" пенсійні посвідчення видаються органами Пенсійного фонду України особам, яким призначено пенсію.

Таким чином, додаток "Дія" може відображати в електронній формі інформацію, що міститься у пенсійному посвідченні. Наразі "Дія" містить пенсійні посвідчення, видані з 2014 року.

Щоб ваше пенсійне посвідчення відображалось у "Порталі Дія", необхідно подати заяву про заміну пенсійного посвідчення до Пенсійного фонду України.

Заяву щодо оформлення або заміни пенсійного посвідчення можна подати до будь-якого відділення обслуговування громадян ПФУ або дистанційно через особистий кабінет на веб-порталі ПФУ або за допомогою мобільного додатка.

Нагадаємо, ПФУ раніше повідомив, які пенсійні послуги можна отримати онлайн та у відділеннях.

Читайте також