У Франції затримано громадянина України та Росії із вибухівкою в готелі

У Франції затримано громадянина України та Росії із вибухівкою в готелі

Українського та російського громадянина, 26-річного чоловіка, заарештувала французька поліція після того, як він підірвав себе вибухівкою в готелі на північ від Парижа. За допомогою пожежників його доставили до лікарні через серйозні опіки, отримані в результаті вибуху. Під час обшуку його кімнати було знайдено матеріали для виготовлення вибухових пристроїв. Справу передали до Національної антитерористичної прокуратури та Генерального директорату внутрішньої безпеки.

Згідно з інформацією телеканалу BFMTV, ця подія сталася в муніципалітеті Руассі-ан-Франс, а затриманий є вихідцем з Донбасу. Він збирав вибухові пристрої, які були підключені до телефону для активації через дзвінок.

Чоловікові пред'являють звинувачення участі у терористичній злочинній організації з метою підготовки злочинів проти особи та незаконного володіння вибухівкою для підготовки теракту. За інформацією видання Le Journal du Dimanche, одна з версій є те, що чоловік може бути співробітником російських спецслужб.

Нагадаємо, що в Польщі були затримані троє осіб - два білоруси та поляк - під підозрою у підготовці диверсій за підручництвом російської розвідки. За даними свідчень, вони планували підпал торгових центрів, ресторанів та будівельних складів.

Читайте також: