У Київстар та lifecell розповіли, як залишатися на зв'язку під час відключень електроенергії

У Київстар та lifecell розповіли, як залишатися на зв'язку під час відключень електроенергії

Мобільні оператори радять, як залишатися на зв'язку під час відключення електроенергії

Українські мобільні оператори розповіли про те, як користувачі можуть залишатися на зв'язку навіть під час відключення електроенергії. Найважливіше - мати фіксований інтернет вдома, який працюватиме незалежно від постачання електроенергії.

Важливо, щоб користувачі утримувалися від використання важкого контенту (перегляд відео, здійснення відеодзвінків) через мобільний інтернет під час блекаутів, тоді акумулятори на базових станціях працюватимуть довше. Якщо у вашому місті відсутня електроенергія, краще спілкуватися за допомогою телефонних дзвінків, SMS та текстових повідомлень у месенджерах

Lifecell рекомендує зменшити споживання мобільного інтернету, вимикаючи автозавантаження медіа, встановлюючи низьку якість для перегляду відео та використовуючи послуги SMS. Це дозволить батареям базових станцій працювати довше, забезпечуючи тривалий зв'язок.

Крім того, в Україні діє функція "Національного роумінгу", яка дає можливість абонентам переключатися на мережу інших операторів без додаткової плати чи зміни номера.

Для підключення до іншої мережі потрібно вибрати автоматичний вибір мережі в налаштуваннях мобільного телефону. У разі нереєстрації смартфона в мережі іншого оператора потрібно вручну вибрати доступну мобільну мережу.

Читайте також: