У передчутті Третьої світової

Німецький Bild, своєю статтею про про бажання росіян захопити балтійські держави, став таким собі спусковим гачком для «майже паніки», як мінімум в кількох країнах. І це при тому, що німецькі журналісти, де-факто, описали те, про що російські пропагандисти говорять останні десять років.

Розглянемо, що відбувається.

Хто нагнітає третю світову?

Сучасні війни починаються в ЗМІ, і це не новинка. Але є дві країни, чиї ЗМІ щодня говорять про глобальну війну: Північна Корея і Росія. Вони роблять це по-своєму, але сутність одна - створення сенсацій. З іншого боку, інші країни, як-от Іран і Китай, не бажають великої війни зараз.

Чому говорять про велику війну?

На сьогоднішній день Росія втратила будь-які поліцейські функції на пострадянському просторі і не готова робити переворот в інших країнах. Тимчасово вона працює тільки з маріонетковими лідерами і залишається в більшій мірі залежною країною. Крім того, Росія стала основним "шкідником" у світі, створюючи проблеми для інших країн. Але поки це не приносить їм бажаного результату. Інші країни також не готові до війни.

Щодо заяв про велику війну, вони з'являються через страхи і бажання ЗМІ збільшити рейтинг. Але на ці заяви реагують розвідники, воєнні і політики, які готуються до різних сценаріїв. Поки що світ тримає розумну голову і не переходить червоні лінії.

Чи буде третя світова?

Відповідь однозначна: так, буде. Але не в 2024 році. Зараз все, що ми бачимо - це локальні конфлікти. Велика війна не потрібна нікому і не вигідна ніякому гравцеві. Зараз це лише політичні ігри і блеф.

Читайте також:
  • Довга дорога до миру
  • Третя світова війна вже давно розпочалася
  • 2024 рік буде найбільш непередбачуваним у нашій історії. І ось чому
  • Байден нарешті показав силу – свою і Америки