У Придністров'ї попросили Москву збільшити кількість військових РФ у регіоні

У Придністров'ї попросили Москву збільшити кількість військових РФ у регіоні

Самопроголошена "влада" невизнаного Придністров'я просить Росію збільшити кількість її військових у регіоні.

Мотивують такий крок нібито "погіршенням ризиків безпеки". Про це сказав так званий голова представництва Придністров'я у Москві Леонід Манаков, передає російське агентство "РИА Новости".

За його словами, нині кількість миротворців у Придністров'ї не перевищує 450 осіб. При цьому штат, встановлений документами Об'єднаної контрольної комісії, передбачає 3 100 осіб.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Манаков наголосив, що Придністров'я вже не раз просило про збільшення чисельності російських миротворців. У тому числі пропонують набирати військових із числа росіян, які проживають у Придністров'ї.

"Тому така опція є, і вона виправдана з погляду погіршення ризиків безпеки, зокрема терористичної загрози. І при цьому юридично обґрунтована документами, ухваленими в рамках діяльності ОКК", ‒ заявив Манаков.

Україна змушена тримати війська на ділянці кордону з Молдовою через невизнане Придністров'я. Водночас держава поважає суверенітет Молдови, сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Росія хоче здійснити держпереворот у Молдові. Зокрема, за допомогою протестів опозиції та із залученням людей з військовою підготовкою російські спецслужби планували напасти на урядові будівлі та змінити владу в республіці. Про це у лютому заявила президент Молдови Мая Санду.