У Росії суд заочно заарештував українку, яка облила штучною кров'ю посла РФ у Польщі

У Росії суд заочно заарештував українку, яка облила штучною кров'ю посла РФ у Польщі

Українська медіаекспертка Ірина Земляна, яка облила посла Росії в Польщі Сергія Андрєєва буряковим соком, була заарештована судом у Москві. Про це повідомляє сайт "Медіазона".

Рішення про її заочний арешт було прийняте 4 березня. Земляну звинувачують у нападі на особу з міжнародним захистом з метою провокації війни.

Вона знаходиться у розшуку з листопада 2023 року і з'явилася в реєстрі екстремістів та терористів у лютому зі значком у формі зірочки.

Це може свідчити, що слідство оголосило у розшук, а суд заочно заарештував українку, навіть не з'ясувавши, як її насправді звуть і як вона виглядає.

Ірина Земляна є активісткою з Полтавщини, відомою своєю участю у блокаді на польсько-білоруському кордоні. Вона протестувала проти постачання Росією товарів з Європи через кордонні пости.

Також їй належить і організація акції протесту у Варшаві, під час якої посла Росії облили штучною кров'ю. Ця акція відбулася 9 травня 2022 року, коли посол Сергій Андрєєв намагався покласти вінок на цвинтарі радянських воїнів.

Також відзначається, що активісти влаштували акцію біля воріт російського посла у містечку Констанцін-Єзьорна під Варшавою в день роковин початку вторгнення РФ в Україну. Вони імітували звуки вибухів і пострілів, а також привезли до воріт гною та закривавлений прапор країни-терориста з літерою "Z".