Україна в червні виробила більше снарядів, ніж за весь минулий рік

Україна в червні виробила більше снарядів, ніж за весь минулий рік

Україна за червень виробила більше мінометних та артилерійських снарядів, ніж за весь 2022 рік.

Планується продовжувати збільшення виробництва боєприпасів, повідомив міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін в інтерв'ю Bloomberg.

"Я би не сказав, що ми такі великі молодці, що змогли збільшити виробництво боєприпасів за три місяці. У 2022 році ми виробили так мало", зауважив Камишін.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Наразі Україна поспішає налагодити власне виробництво боєприпасів, незважаючи на постачання зброї від західних партнерів.

"Ми повинні бути амбітними, тому що у нас немає вибору. Моя мета зробити Україну арсеналом вільного світу", зазначив Камишін.

Українські протитанкові комплекси "Стугна-П" теж вже виробляють у пришвидшеному темпі. Наступний пріоритет нарощування виробництва танків та бронемашин, що може статися через три-шість місяців.

Партнери системно постачають Україні озброєння та боєприпаси. Фінансують також виробництво амуніції.

Так, проект Європейського Союзу щодо надання Україні 1 млн 155-міліметрових снарядів вже реалізується, розповів міністр оборони України Олексій Резніков.

За його словами, партнери фінансують виробництво амуніції для ЗСУ, різних видів зброї та запасних частин до військової техніки.