Україна відкрила третій табір для полонених окупантів (відео)

Україна відкрила третій табір для полонених окупантів (відео)

В Україні відкрито новий табір "Центр-3" для утримання російських військовополонених

В Україні з'явився новий табір з назвою "Центр-3", де будуть утримувати російських військовополонених. Вже перші полонені були направлені туди. Про це повідомляє офіційний проєкт "Хочу жить".

За інформацією пресслужби проєкту, відкриття нового табору пов'язане зі значною кількістю росіян, які були захоплені у полон, а також зі блокуванням обмінів військовополоненими Російською Федерацією.

У "Центрі-3" росіяни зможуть працювати, займатися спортом і дозвіллям. Тут є спеціальні місця для готування їжі, відпочинку і спілкування з психологами. На території табору також знаходиться церква, куди полонені можуть ходити.

Заявляється, що "Центр-3" - це не останній табір для російських військовополонених, який розпочав роботу у цьому році.

«Ймовірно, це не останній такий табір для військовополонених росіян, який цього року розпочав роботу», – йдеться в повідомленні.

Україна вже має три табори для військовополонених: "Захід 1" - у Львівській області, "Захід 2" - на Вінниччині та "Центр 3" - у Дніпропетровській області.

Раніше журналіст "Главкома" відвідав найбільший табір для російських військовополонених на заході України. Його розташування - в колонії, але конкретну локацію не розголошують з міркувань безпеки.

Варто зазначити, що президент України Володимир Зеленський підписав закон, згідно з яким ув'язнені можуть бути мобілізовані до складу ЗСУ.

Тепер засуджених буде можливість вийти на волю за умовно-достроковим звільненням, щоб служити в армії на контрактній основі. Проте, використати цю можливість зможуть тільки ті, кому було призначено обмеження або позбавлення волі за завдання нетяжких злочинів.

До речі, в Україні можуть з'явитися ще нові табори для російських військовополонених.

Читайте також:

  • Обличчя ворога. Розмови віч-на-віч
  • Мін'юст: Готові воювати 5 тис. засуджених. Вони точно не служитимуть у тилових частинах

Читайте також: