Українцям готують нові графіки відключення електроенергії: якими вони будуть

Українцям готують нові графіки відключення електроенергії: якими вони будуть

В Україні продовжують обмежувати електропостачання через складну ситуацію в енергетиці

Міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що незважаючи на складну ситуацію з енергетикою в Україні, тимчасові відключення електропостачання будуть проводитись з більшою справедливістю.

"Ситуація зараз дуже складна, і всі розуміють, що обмеження електропостачання будуть і надалі. Але наша мета – зробити їх мінімальними за існуючих обставин, при цьому забезпечити максимально можливий справедливий підхід. Адже ми все це вже проходили і знаємо, наскільки дискомфортно залишатися без світла", - заявив міністр.

У Міненерго повідомили, що Кабінет Міністрів вже затвердив проект постанови, спрямований на покращення балансування роботи енергосистеми та забезпечення безперебійного електропостачання критично важливих об'єктів.

"Обласні та Київська міська військові адміністрації готують та затверджують переліки критично важливих об'єктів, яким має бути забезпечене пріоритетне електропостачання відповідно до встановленого мінімального навантаження", - зазначили в Міненерго.

За словами міністра, це рішення зробить процес відключення більш справедливим і рівномірним для споживачів, які не є критично важливими.

Постанова набуватиме чинності через місяць після її опублікування і застосовуватиметься протягом періоду воєнного стану, а також шість місяців після його припинення чи скасування.

Раніше мобільні оператори Київстар, Vodafone та lifecell ділитися своєю готовністю до відключення світла.

Читайте також: