Українців від 18 до 25 років можуть мобілізувати: у ТЦК назвали причини

Молоді українці мобілізуються: причини в ТЦК
Молоді українці мобілізуються: причини в ТЦК

Українським громадянам розповіли про можливість мобілізувати чоловіків віком від 18 до 25 років. Згідно з інформацією Одеського ТЦК та СП, такі особи можуть бути мобілізовані, якщо вони відповідають певним критеріям.

Зокрема, до категорії призовників відносяться чоловіки віком від 18 до 25 років. Але не усі з них можуть бути мобілізовані. Зауважується, що тільки ті чоловіки, які пройшли термінову службу у мирний час і мають військову освіту, можуть бути мобілізовані. Також, до цієї категорії відносяться ті, хто закінчив вищий військовий навчальний заклад або має військову кафедру і здобув військово-облікову спеціальність. А також ті, які були визнані ВЛК як непридатні до термінової служби у мирний час, але придатні воєнний час.

Варто звернути увагу, що ті, хто має статус "обмежено придатний", є військовозобов'язаними, навіть якщо їм менше 25 років. Для оновлення актуальних даних може бути проведена ВЛК.

Після проходження комісії, чоловіки можуть отримати різні статуси, зокрема, бути придатними до служби, придатними для служби у різних військових підрозділах, тимчасово непридатними або непридатними з переглядом через 6-12 місяців. Усі ці норми відповідають чинному законодавству і мають бути враховані всіма громадянами.

Нагадаємо, що раніше вже відповідали на запитання про плани Міноборони впровадити електронні повістки.

Читайте також