Ющенко – 70. Найцікавіше про життя третього президента

Сьогодні, 23 лютого, виповнюється 70 років видатному українському політику Віктору Ющенку. Його приход до влади був результатом Помаранчевої революції та протестів проти фальсифікацій під час президентських виборів 2004 року.

Кар'єра

Віктор Ющенко народився в 1954 році на Сумщині, у сім'ї сільських вчителів. Після закінчення фінансово-економічного інституту в Тернополі, він пройшов службу в армії та працював економістом. Почавши кар'єру у банківській сфері, Ющенко згодом став головою Національного банку України. Він також брав участь у створенні та керівництві економічними реформами, які підтримували українську економіку в 1990-х роках.

Пізніше Ющенко став прем'єр-міністром України та потрапив до Верховної Ради.

Президентство

Віктор Ющенко був першим президентом України, який потрапив до влади завдяки Помаранчевій революції. Під час його керівництва була ухвалена нова Конституція України, було зроблено багато для боротьби з корупцією та для зміцнення суверенітету та незалежності країни. Ющенко поставив собі за мету інтеграцію до Європейського Союзу та НАТО, а також проведення економічних реформ. Проте, його президентство також було супроводжено конфліктами з Росією та критикою за неефективне управління економічними питаннями та протистояння корупції.

Сім'я

Віктор Ющенко має двох дітей з першою дружиною та четверо дітей з другою. Він також є кумом Порошенків. Найбільшими Ющенковими хобі є бджільництво та збирання старовинних речей. Він зараз проживає в селі Нові Безрадичі під Києвом, де створив ціле мінісело з різноманітними спорудами та окремими ділянками.