В РФ "вигадали спосіб" змусити ув'язнених йти воювати в Україну

Російська влада припиняє постачання опалення у в'язницях, щоб переконати ув'язнених брати участь у війні в Україні. За даними засновниці проекту "Русь сидить" Ольги Романової, в багатьох колоніях вимикають опалення, а температура в деяких регіонах Росії вже впала до -35°C. Володимир Путін використовує холоди, щоб поповнити свої ослаблені війська в Україні, зазначила Романова.

За її словами: "З цієї причини вони просто відключили їм опалення при мінусовій температурі. Тим самим умови в тюрмах повинні стати нестерпними, щоб чоловіки, які там знаходяться, їхали в Україну".

Романова також зазначила, що в Росії існують три групи населення, до яких більшість не відчуває співчуття, коли вони гинуть на фронті. Це ув'язнені, національні меншини, які проживають в бідних регіонах далеко від Москви, і нові громадяни. Вона стверджує, що поки ці групи борються і вмирають в Україні, Путін може створити ілюзію нормальності для інших.

Романова також зазначила, що в російських в'язницях частіше відбувається вербування жінок-ув'язнених. Наразі в Україні воює приблизно 1000 росіянок.

Окупаційна армія РФ та Росгвардія на окупованих територіях

Окупаційна армія РФ в Україні налічує 462 тисячі осіб. Крім того, на тимчасово окупованих українських землях розміщені близько 35 тисяч представників Росгвардії, які забезпечують окупаційний режим. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Вадим Скібіцький в інтервʼю для подкасту "(не)Безпечна країна" на Українській правді. За його словами, така кількість військ дозволяє росіянам проводити ротацію.