В Україні змінили правила оформлення соцдопомоги: як тепер отримати

Оформлення соцдопомоги: нові правила в Україні
Оформлення соцдопомоги: нові правила в Україні

Українцям буде легше оформити соціальну допомогу, оголосили в Мінсоцполітики. Нова постанова дозволить зменшити кількість паперових документів, які потрібно подавати для отримання виплат та допомоги. Тепер інформація, яка вже є в Єдиній інформаційній системі соціального страхування (ЄІССС), буде автоматично використовуватись. Це означає, що людям більше не потрібно буде самостійно підтверджувати свої дані або надавати паперові документи.

За допомогою цифрових технологій співробітники органів соціального захисту отримають необхідну інформацію. Проте, якщо дані про користувача в базі даних відсутні, йому все ще доведеться пред'являти необхідні документи самостійно. Раніше мільйони заяв обробляли вручну, а громадяни часто змушені були стояти в чергах, щоб зібрати весь пакет документів.

Ці нововведення дозволять заощадити час і прискорити процес розгляду заяв, а також зменшити ризики корупції. Все це є важливим кроком для розвитку системи соціального захисту, яка зможе краще задовольнити потреби громадян.

Також нагадують, що українці тепер можуть отримати грошову допомогу за новою програмою NRC.

Читайте також