Виділяти гроші на безпеку та оборону стане легше ‒ уряд прийняв рішення

Виділяти гроші на безпеку та оборону стане легше ‒ уряд прийняв рішення

Уряд спростив процедуру фінансування видатків на безпеку і оборону України у 2023 році.

Відповідну постанову Кабмін ухвалив на засіданні 6 січня, повідомляє пресслужба міністерства фінансів.

"Проект постанови розроблено з метою спрощення у 2023 році порядку виконання державного бюджету в частині фінансування сектору національної безпеки і оборони. А також зменшення ймовірності витоку інформації, що в умовах дії воєнного стану несе загрозу національній безпеці", ‒ йдеться у повідомленні.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Зокрема, цього року головні розпорядники коштів, які належать до сектору безпеки і оборони, зможуть коригувати видатки у межах затвердженого для них обсягу бюджетних призначень. Для цього достатньо буде внести зміни до розпису бюджету відповідно до заявлених потреб головного розпорядника коштів.

Вони також зможуть власними рішеннями затверджувати плани асигнувань загального фонду бюджету та інші окремі документи.

Для розпорядників коштів передбачено мінімізувати перелік документів для проведення Казначейством окремих платежів Міноборони.

Окрім того, на період воєнного стану буде призупинено внесення змін до паспортів бюджетних програм щодо видатків на безпеку і оборону та подання мінфіну звітності про їх виконання.

Кабінет міністрів визначив 10 пріоритетних напрямків для роботи у цьому році. Увагу приділять армії, освіті та енергетиці. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

В останньому місяці 2022 року Україна побила одразу два рекорди: із зовнішньої допомоги та загального фінансування держбюджету за місяць. Про це повідомив член Комітету Верховної Ради з питань фінансів податкової та митної політики Ярослав Железняк в Telegram.