Війна і спорт: Зеленський показав на фото, чому росіянам не місце на Олімпіаді

Президент Володимир Зеленський опублікував фото українських спортсменів посеред розбомблених спортивних комплексів та стадіонів. Так привертає увагу до можливої участі росіян в Олімпійських іграх.

"Олімпійські принципи та війна фундаментально протилежні одне одному. Росія повинна зупинити агресію й терор, і лише після цього можна буде говорити про російську участь у контексті олімпійського руху", вказав Зеленський в Telegram.

Раніше у зверненні президент наголосив на тому, що росіяни використовують спорт заради своїх ідеологічних інтересів.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Не буває нейтральності, коли триває така війна. І ми знаємо, як часто тиранії пробують використовувати спорт заради своїх ідеологічних інтересів. Очевидно, що будь-який нейтральний прапор російських спортсменів заплямований кровʼю. Ми зробимо все, щоб світ захистив спорт від політичного та будь-якого іншого впливу держави-терориста, який просто неминучий, якщо російські спортсмени братимуть участь у змаганнях. І тим більше у паризькій Олімпіаді", сказав Зеленський.

Президент Володимир Зеленський сказав про лицемірство керівництва міжнародних олімпійських структур. Запросив президента Міжнародного олімпійського комітету Томаса Баха у зруйнований росіянами Бахмут на Донеччині.

Президент сказав, що розчарований заявами Баха.