Візит до Сумської області: Зеленський нагородив учасників Курської операції

Зеленський нагородив учасників Курської операції
Зеленський нагородив учасників Курської операції

Президент України Володимир Зеленський відвідав Сумську область 4 жовтня 2024 року. Там він зустрівся з військовослужбовцями 82-ї окремої десантно-штурмової Буковинської бригади, яка бере участь у операції на Курщині.

Під час візиту, Глава держави відвідав командний пункт бригади, де дізнався про оперативну ситуацію та виконання бойових завдань. Особлива увага була приділена застосуванню систем РЕБ, розвідувальних і FPV-дронів, а також боротьбі з ворожими безпілотниками.

Він також відзначив воїнів державними нагородами за їхню участь в операції на території Курської області. Зеленський вручив ордени Богдана Хмельницького І та ІІІ ступенів і орден "За мужність" ІІІ ступеня.

Президент подякував військовим за їхню службу та важливість Курської операції, яка допомогла мотивувати партнерів зарубіжних країн, що надають Україні підтримку зброєю.

Під час візиту також обговорювалися питання забезпечення бригади технікою, боєприпасами та комплектування особовим складом.

Президент присвоїв звання генерал-майора заступнику начальника Генерального штабу ЗСУ Михайлу Драпатому та звання бригадного генерала командиру 9-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗСУ Олександру Луценку.

Читайте також