Візит Зеленського до Вашингтона: у посольстві США розкрили подробиці організації поїздки

В організації візиту президента Володимира Зеленського до Вашингтона одну з важливих ролей відіграла посол України у США Оксана Маркарова.

Цю посаду Маркарова обійняла у лютому 2021 року. Про її роль в організації візиту Зеленського розповіла у Twitter посла США в Україні Бріджит Брінк.

Американська дипломатка зазначила, що їй пощастило співпрацювати з українською колегою, яка є близьким і цінним партнером.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Сприяння організації візиту Володимира Зеленського до Вашингтона, включаючи зустріч двох президентів у Білому домі, свідчить про чудову командну роботу", підкреслила Брінк.

Зауважимо, що літак з президентом України приземлився на вашингтонській авіабазі "Ендрюс" ввечері 21 грудня. Зеленського зустрічала, зокрема, Маркарова.

Володимир Зеленський прибув у США в американському військовому літаку. Для цієї поїздки залучили різні структури Штатів, за даними CNN. Спочатку президент потягом прибув до польського Перемишля. Потім вилетів з аеропорту Жешув до Вашингтона. Зеленського супроводжувала Бріджит Брінк.

21 грудня Зеленський вперше покинув Україну від початку повномасштабного вторгнення Росії вирушив у США з робочим одноденним візитом. У Вашингтоні президент провів переговори з американським колегою Джо Байденом та виступив перед Конгресом США.