Вручення повісток по-новому: коли ТЦК припинять "полювання" на військовозобов'язаних

Вручення повісток новим способом
Вручення повісток новим способом

За словами речника Міністерства оборони Дмитра Лазуткіна, українці можуть уникнути вручення повісток на вулицях, якщо оновлять свої військово-облікові дані.

Про це він розповів у інтерв'ю NV.

Лазуткін пояснив, що громадяни можуть самостійно з'явитися до ТЦК або зареєструватися у додатку "Резерв+". Це допоможе територіальним центрам комплектування мати актуальну інформацію для зв'язку із військовозобов'язаними.

"ТЦК і СП мають базу. Якщо вони розуміють, куди звертатися до військовозобов'язаного, то відповідно їм не потрібно виходити його шукати. Повірте, вони від цього не отримують задоволення. Я принаймні в цьому впевнений", - зазначив спікер.

Він також вказав на проблеми, пов'язані із врученням повісток на вулицях. За його словами, це створює значний стрес для військових, які повернулися із зони бойових дій. Часто вони стикаються з неповагою та образами від цивільних, що є несправедливим щодо тих, хто пройшов через бойові дії 2022-2023 років.

За електронними повістками Лазуткін повідомив, що на даний момент немає нормативно-правової бази для їх впровадження. Хоча технічно це можливо, але потрібна юридична основа.

"Це вже не від нас залежить, не від міністерства", – додав він.

У поточній ситуації повістки можна надсилати рекомендованим листом з описом вкладення. Про електронні повістки поки не йдеться.

Раніше ми розповідали, у яких випадках повістка поштою вважатиметься врученою.

Читайте також