Загибель воїнів 73-го морського центру ССО, Конгрес США досяг угоди для уникнення шатдауну: головне за ніч

Угода Конгресу США щодо бюджетної резолюції дозволить уникнути тимчасової зупинки роботи міністерств. Суд Іллінойсу заборонив Трампу брати участь у праймеріз республіканців у зв'язку з його роллю у штурмі Капітолія. Загинули воїни 73-го морського центру спеціальних операцій. Землетрус стався біля острова Зміїний. Вісім країн Європейського союзу вимагають санкцій проти Росії через смерть Навального. Держдеп США підтримує суверенітет Молдови та стежить за подіями в Придністров'ї. Суд Іллінойсу заборонив Трампу брати участь у виборах. Лідери Конгресу досягли угоди, щоб уникнути шатдауну.

Під час виконання бойового завдання у зіткненні з російськими окупантами загинули воїни 73 морського центру спеціальних операцій. "Забезпечуючи відхід основних сил групи після виконання спеціального завдання воїни прийняли свою останню битву назавжди залишившись у строю", - йдеться у повідомленні.
Землетрус стався приблизно о 19 годині. Зазначається, що було зареєстровано землетрус з Чорного моря, у 17 км на південь від острова Зміїний. Магнітуда становила 2,7 за шкалою Ріхтера. Поштовхи зафіксували на глибині 5 км.
Вісім країн Європейського союзу вимагають санкції проти російських суддів та прокурорів через смерть Навального. Санкції пропонують запровадити проти тих, хто причетний до політично вмотивованих рішень проти членів громадянського суспільства та опозиції і їхнього подальшого затримання.
Суд Іллінойсу заборонив експрезиденту США Дональду Трампу брати участь праймеріз республіканців у цьому штаті через його роль у штурмі Капітолія 6 січня 2021 року. Іллінойс став третім штатом, де Трампа викреслили з виборчих бюлетенів.
Лідери Конгресу США досягли угоди щодо кількох законопроєктів у рамках бюджетної резолюції, яка дозволить зрушити терміни часткової зупинки роботи кількох міністерств.