"Завершиться нічим": нардеп висловився про розслідування "справи курток"

Розслідування скандальної справу про закупівлю Міністерством оборони курток передали до Служби безпеки України.

Через це справа може не мати "процесуальних перспектив". Про це в інтерв'ю Radio NV сказав народний депутат від фракції "Голос", перший заступник голови Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк.

На його думку, розслідування "завершиться нічим".

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Коли почали вилізати перші факапи по цих куртках, ще до початку нашого розслідування, то цю справу спочатку вів Нацпол. Там була навіть експертиза, яку публікували, що куртки не відповідають якості. Уже був прецедент доставки не через Румунію, а через Молдову. А потім цю справу різко забрала СБУ. Згідно з моєю інформацією, там все зачищено під нуль, тому ніяких процесуальних перспектив там не буде", ‒ сказав Железняк.

Однак, він сподівається, що нові факти та докази щодо цієї справи можуть з'явитися у НАБУ.

"Ми активно їм сприяємо в цьому і допомагаємо тими матеріалами, які в нас є. Але це ж якраз про прирівняння корупції до держзради. Конкретний приклад, як СБУ "відпрацювала" корупцію", ‒ додав Железняк.

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що Міноборони не постачало літні куртки замість зимових для Збройних сил України. Резніков назвав "неправдою" інформацію про контракт, "коли б ми перетворили літні на зимові". Також заявив, що на прохання Міноборони опитали військові частини і "нарікань до цієї поставки не було".

Олексій Резніков також запропонував укласти парі. Зокрема, пообіцяв, що якщо звинувачення в закупівлі літніх курток замість зимових підтвердяться, то він подасть у відставку.

Про скандальні закупки комплектів одягу для ЗСУ говорили на засіданні антикорупційного комітету при Верховній Раді.