Зеленський повідомив, з ким провів переговори і зустрічі за 15 днів липня

Зеленський повідомив, з ким провів переговори і зустрічі за 15 днів липня

Українська влада зберігатиме найвищий темп міжнародної роботи на всіх рівнях.

Вона буде робити все, щоб відновити мир для всієї нашої землі та для всіх наших людей. Про це у традиційному зверненні заявив президенти Володимир Зеленський.

Глава держави повідомив, що за 15 днів липня були переговори, зустрічі, заходи з лідерами США, Великої Британії, Франції, Німеччини, Нідерландів, Туреччини, Чехії, Польщі, Словаччини, Болгарії, Литви, Швеції, Португалії, Іспанії, Канади, Австралії, Нової Зеландії, Південно-Африканської Республіки, Гвінеї-Бісау.

Також було переговори з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, президентом Європейської Ради Шарлем Мішелем, президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн, Вселенським Патріархом Варфоломієм.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Зеленський також нагадав, що звернувся до студентської спільноти Аргентини, спілкувався з найбільшими і найбільш перспективними американськими інвесторами та керівниками компаній, а сьогодні дуже змістовно поговорив з президентом Республіки Корея Юн Сок Йолем.

Зеленський наголосив, що одне з найстрашнішого, що приносить війна, це розділення.

"Ми не можемо залишити жодної нашої людини, жодного міста й села в російській неволі. Всюди, де триває російська окупація, панують насильство, приниження людей. Я вдячний усім нашим партнерам кожному лідеру, кожному політику, громадському діячу, кожній країні, які справді підтримують нас у тому, що тільки повне звільнення всієї нашої української території дасть змогу повернути повну силу міжнародному порядку, заснованому на правилах", підкреслив президент.

У суботу, 15 липня, президент Південної Кореї Юн Сок Йоль приїхав з неоголошеним візитом до України.

Він вже зустрівся з президентом Володимиром Зеленським у Києві.

Повідомляється, що під час цього візиту першого в історії наших відносин сторони обговорють все те, що важливо для нормального і безпечного життя людей, для міжнародного порядку, заснованого на правилах.