Зеленський присвоїв звання Героя України підполковнику Агеєву

Зеленський присвоїв звання Героя України підполковнику Агеєву

Президент України присвоїв звання Герой України підполковнику В'ячеславу Агеєву за його мужність та героїзм у захисті України. Цю новину оприлюднили на сайті Офісу президента. Агеєв отримав орден "Золота Зірка".

Інформації про біографію підполковника немає, та жодного фото немає. При пошуку з'являється інформація про письменника В'ячеслава Агеєва, але це не той самий чоловік.

Також стало відомо, що головному сержанту Анатолію Банацькому також присвоїли звання Герой України, але про нього немає жодної інформації. Указ про його нагородження оприлюднили ще 2 лютого.

Орден "Золота Зірка" вручається з високим званням Герой України. Виготовлення ордена є дорогим - 104,4 тис. грн за штуку. У 2023 році було замовлено 34 ордени, а у 2022 році - 400 штук.

Президент Зеленський також присвоїв звання Героїв України колишньому головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному та начальнику ГУР Кирилу Буданову. Відповідні укази були підписані 8 лютого.

Раніше Зеленський зустрівся з Залужним та обговорив потребу у оновленні Збройних сил України. Президент подякував головкому за захист України.

Розповігши про відправлення Залужного у відставку, радник Офісу президента Михайло Подоляк пояснив, що це рішення було ухвалено через декілька причин, включаючи потребу у перегляді тактики та пошуку нових рішень для реформування управлінських принципів в армії.

Згодом було опубліковано указ про звільнення Залужного та призначення генерал-полковника Олександра Сирського головнокомандувачем Збройних сил України.

Читайте також:

  • Улюблений генерал Зеленського. Що відомо про нового головкома, який замінить Залужного
  • Найдорожча нагорода держави. Названо відзнаку, що коштує найбільше

Читайте також: