Зеленський: Росія готує наступ за 90 км від Харкова

Зеленський запевняє, що Україна захищена
Зеленський запевняє, що Україна захищена

Росія масує військові сили біля кордону України

Росія збирає нове угруповання військ поблизу кордону України, готуючися до наступу на Харків. Про це заявив президент Володимир Зеленський у своєму зверненні до світових лідерів.

Для них це задоволення - спалювати. Ми всі знаємо, із ким маємо справу. Росія хоче зруйнувати життя, міста, розділити народи й стерти національні кордони війною.

Зеленський наголосив, що Україна не може самостійно зупинити цю війну і потребує участі світових лідерів.

Харків під постійним вогнем

Зеленський розповів, що Харків є постійною мішенню російської армії, яка обстрілює місто ракетами С-300. Немає району чи вулиці, які не постраждали б від цього терору. Росія тепер додала в авіаційні удари керовані бомби, які вони кидають по місту. Це наслідок війни, яку Україна не провокувала, але захищається від намагання Росії захопити її ресурси та знищити національну ідентичність.

Росія загрожує всім своїм сусідам

Зеленський підкреслив, що Росія є єдиним джерелом агресії і постійно намагається розширити війну. Він звернувся до лідерів США та Китаю, а також до світової громади з проханням підтримати Саміт миру, який має відбутися 15 червня.

Друкарня в Харкові зруйнована

Під час обстрілу Харкова було зруйновано друкарню видавництва Vivat. В результаті загинули п'ятеро людей, а також було знищено 50 тисяч книжок.

Зеленський презентував фото розгромленої друкарні та закликав світових лідерів допомогти встановити мир.

Читайте також