Зеленський виступив у Європарламеті: головні заяви президента

Президент України Володимир Зеленський 9 лютого виступив на засіданні Європарламенту у Брюсселі.

Кілька разів європарламентарі вставали під час промови українського лідера, повідомляє Gazeta.ua.

Президент дякував Європі за підтримку у важкий для України час розв'язаної Росією повномасштабної війни. Наголошував на спільному майбутньому України та Європи після перемоги над агресором.

Зеленський наголосив, що шлях України до Європи це шлях додому. За його словами, війна, розв'язана Росією, це не лише битва за територію в тій, або іншій частині Європи. Загроза цієї війни ще й в тому, що є диктатор з шаленими запасами радянської зброї та зброї від інших диктатур, зокрема, від іранського режиму.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Український президент зазначив, що для Кремля важливі лише гаманці, а 140 млн своїх громадян "тіла, що несуть зброю".

"Кремль абсолютно цинічно крок за кроком та рік за роком знищував те, що ми бачимо в основі нашої з вами Європи. Цінність людського життя була повністю знищена і в РФ, де для влади ніхто не має значення, окрім тих, хто всередині кремлівських стін, їхніх рідних та гаманців", наголосив Зеленський.

Він підкреслив, що Україна захищається від найбільш антиєвропейської сили сучасного світу.

"І ми мусимо захиститися. Чи буде це можливим, якщо не здолати цю антиєвропейську силу, яка прагне вкрасти у нас з вами Європу? Ні. Лише наша перемога все це гарантуватиме, кожну з наших спільних європейських цінностей, наша обов'язкова перемога", сказав Зеленський.

Він наголосив, що доля Європи ніколи не залежала лише від політиків.

"Не має бути такої ілюзії й зараз. Кожен і кожна важливі. Кожен і кожна сильні. Кожен і кожна здатні вплинути на наш спільний результат, на нашу спільну перемогу. Ми не покладаємося на слова, ми діємо. Ми не пасуємо перед ворогом ми стоїмо. Ми не втрачаємо час ми змінюємося та змінюємо. Європа завжди залишатиметься вільною, поки ми разом і дбаємо про нашу Європу", додав Зеленський.

Після виступу Зеленського президентка Європейського парламенту Роберта Мецола вручила українському лідеру прапор Євросоюзу. У залі Європарламенту прозвучали гімни України та ЄС.

Президентка Європейського парламенту Роберта Мецола виступила за передачу Україні авіації та далекобійних ракет. Про це заявила під час виступу у Європарламенті 9 лютого.

Мецола також назвала появу Зеленського на саміті "історичним днем ​​для Європи".