Знімали фільми та допомагали переселенцям: хто з голлівудських зірок приїздив в Україну в розпал війни

Від початку повномасштабної війни в Україні, яку розв'язала країна-агресорка Росія, чимало голлівудських зірок висловили слова підтримки та допомогали матеріально ЗСУ та постраждалим цивільним.

Однак є й ті, які не побоялися під час війни приїхати до України та на власні очі побачити жахливі руйнування.

Шон Пенн

Коли Росія розпочала повномасштабне вторгнення, голлівудський актор перебував в Україні. Шон прилетів до столиці 23 лютого 2022 року, щоб продовжити працювати над документальним фільмом про війну на сході України. Утім, вже 28 лютого Пенн поспішно покинув країну, пішки перетнувши кордон з Польщею.

Наприкінці березня режисер приїхав на Львівщину, щоб налагодити роботу своєї благодійної організації та допомагати переселенцям. До Києва Пенн повернувся наприкінці червня. Актор відвідав деокуповані Бучу та Ірпінь.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Також знаменитість був на Дніпропетровщині, аби побачити, як область живе в умовах війни. Це все режисеру потрібно для його документального фільму про російсько-українську війну, де він хоче розповісти правду про злочини Росії.

Кері Фукунага

Голлівудський режисер приїхав до країни з волонтерською місією. За словами режисера, це найменше, що він міг зробити. Знаменитість долучився до благодійного проєкту, який займається забезпеченням харчування у містах, де спостерігається гуманітарна криза. Кері був у Львові, Києві та на Харківщині, де, до речі, врятував з-під завалів пса.

Режисер також фільмував злочини російських окупантів. Фільм Фукунага про війну в Україні не знімав, однак у соцмережах публікував відео, аби весь світ знав, що відбувається в Україні.

Анджеліна Джолі

Наприкінці квітня торік знаменитість приїжджала до Львова. Мета приїзду допомога Україні. Тоді Джолі була пані посол ООН у справах біженців. У Львові голлівудська акторка поспілкувалася з переселенцями. На міському залізничному вокзалі зустріла евакуаційний потяг. Його пасажири розповіли Джолі, що через ворожі дії Росії втратили все. Акторка була вкрай розчулена історіями переселенців.

Також зірка завітала до вокзальних волонтерів та лікарів, аби висловити їм слова подяки. Провідала і дітей у лікарні, які були поранені під час терористичного удару Росії по вокзалу у Краматорську.

U2 та Боно

Легендарний рокгурт на чолі із солістом Боно приїжджав до України на початку травня 2022-го. Артисти прийняли запрошення президента Володимира Зеленського та приїхали, аби підтримати українців. Заспівали свої легендарні хіти у столичному метро. Ба більше, навіть потішили дуетом з українським гуртом "Антитіла".

Після концерту в метро Боно поїхав до деокупованих Бучі та Ірпеня.

Бен Стіллер

Голлівудський актор є послом доброї волі ООН, тому приїхав до України, аби допомогти переселенцям. Знаменитість спочатку прибув до Львова, а вже звідти до Києва. Відвідав звільнені від окупантів Макарів та Ірпінь, зустрівся з президентом України, поспілкувався з переселенцями. Актор був просто приголомшений тим, що відбувається в Україні.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Джессіка Честейн

Голлівудська акторка приїжджала до України у серпні. Потягом прибула до Києва. Відвідала дітей, які перебувають на лікуванні в "Охматдиті". Там акторці розповіли про роботу лікарів в умовах війни, а також подарували малюнки від маленьких пацієнтів.

Приїздила в Ірпінь, де побачила масштаби руйнувань, які заподіяли окупанти. Честейн поспілкувалася з місцевою владою та родинами, які живуть у місті.

Президент України Володимир Зеленський виступив перед глядачами кінопремії "Золотий глобус". Попередньо його представив актор та режисер Шон Пенн. Він зустрічався з Зеленським у листопаді минулого року у Києві, коли знімав документальний фільм про Україну.

Аудиторія аплодувала, коли Зеленський оголосив свій прогноз про перемогу України.