ЗСУ на Київщині протидіяли "десанту та ДРГ" з території Білорусі

ЗСУ на Київщині протидіяли

Українські військові готуються відбивати можливий напад агресора на північному напрямку з території Білорусі.

Командувач Об'єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв перевірив готовність підрозділів до цього, про що повідомили у Facebook об'єднання 24 грудня.

За словами Наєва, навчання відбуваються на одному з важливих державних об'єктів критичної інфраструктури в Київській області.

За легендою тренування, противник намагається висадити тактичний повітряний десант та захопити згаданий об'єкт.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Сили оборони відпрацювали елементи протидії висадці повітряного десанту та диверсійно-розвідувальних груп противника в район об'єкта критичної інфраструктури нанесення вогневого ураження силами мінометної та артилерійської батарей, взяття противника в кільце, переправа через водну перешкоду, відбиття масованої атаки безпілотних літальних апаратів та повне знищення противника всіма наявними засобами", повідомив Наєв.

Ці заходи відбуваються на тлі раптової перевірки збройних сил ворога в Білорусі. В межах навчань вони відпрацьовують дії наступального характеру, пояснив командувач.

"На території Республіки Білорусь розпочато перевірку підрозділів 2-ї мотострілецької дивізії 1-ї танкової армії. Зокрема, мотострілецький батальйон та два танкові батальйони отримали завдання висунутися в райони, які межують з державним кордоном України", заявив Наєв.

Аналітики американського Інституту вивчення війни оцінюють повторний наступ росіян з білоруської території як малоймовірний, але можливий.

За їхніми оцінками, російські військові можуть спробувати провести диверсійну атаку на землі чи в інформаційному просторі для відновлення напруженості на півночі України, ймовірно, у спробі відволікти Збройні сили України від оборони Донбасу.