ЗСУ вдарили по районах розташування зенітно-ракетних комплексів росіян

Україна продовжує протистояти Росії війною, яка триває вже 720 днів. Ситуація на сході та півдні країни залишається складною. За останню добу відбулося 52 бойові зіткнення. Про це повідомлено Генштабом ЗСУ.

Загалом, ворожа сторона здійснила один ракетний удар, 94 авіаційні удари та 89 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ і населених пунктах. Це призвело до поранень і загибелей серед цивільного населення. Багатоповерхівки, приватні будинки та критична інфраструктура були пошкоджені та зруйновані.

Ситуація на Волинському та Поліському напрямках

На Волинському та Поліському напрямках не виявлені жодні ознак формування наступальних угруповань противника. Збройні сили Білорусі виконують завдання у районах прикордоння з Україною.

Ситуація на Сіверському та Слобожанському напрямках

Противник продовжує зберігати військову присутність на прикордонних районах, здійснює диверсійно-розвідувальну діяльність та обстріли населених пунктів з території РФ. Ворог також збільшує щільність мінно-вибухових загороджень на державному кордоні України.

Противник здійснив авіаудар по населеному пункту Кругле Харківської області. Також були обстріляні понад 20 населених пунктів, зокрема Грем'яч, Заріччя, Кореньок, Павлівка Сумської області та інші.

Ситуація на Куп'янському напрямку

На Куп'янському напрямку противник не проводив наступальних дій. За цей час російські окупанти здійснили два авіаудари по населеному пункту Новоєгорівка Луганської області. Близько 10 населених пунктів опинилися під обстрілами артилерії та мінометів, зокрема Дворічна, Іванівка, Синьківка, Петропавлівка Харківської області.

Ситуація на Лиманському напрямку

Українські військові здійснили успішні оборонні дії в районах Ямполівка Донецької області та Білогорівка Луганської області, де ворог намагався прорвати оборону. Противник здійснив п'ять авіаударів в районах Терни, Роздолівка Донецької області, Білогорівка Луганської області. Під обстрілами також опинилися багато населених пунктів, серед яких Невське, Серебрянське лісництво Луганської області, Спірне, Торське, Серебрянка, Роздолівка Донецької області.

Ситуація на Бахмутському напрямку

Сили оборони України відбили 8 атак в районах Богданівки, Іванівського та Кліщіївки Донецької області. Також противник здійснив авіаудар в Часовому Яру. Близько 10 населених пунктів опинилися під обстрілами артилерії та мінометів, зокрема Курдюмівка, Богданівка, Кліщіївка та інші.

Ситуація на Авдіївському напрямку

Українські воїни відбили 10 атак в районі Авдіївки та 2 атаки в районі Невельського. Противник намагався прорвати оборону за допомогою авіації. Також противник здійснив 2 авіаудари в районі Орлівки. Близько 20 населених пунктів опинилися під обстрілами артилерії та мінометів, зокрема Бердичі, Степове, Ласточкине, Авдіївка та інші.

Ситуація на Мар'їнському напрямку

Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області. Противник намагався поліпшити своє тактичне положення за допомогою авіації. Також противник здійснив авіаудари в районі Костянтинівки. Багато населених пунктів опинилися під обстрілами артилерії та мінометів, зокрема Георгіївка, Костянтинівка, Парасковіївка, Первомайське та інші.

Ситуація на Новопавлівському напрямку

На Новопавлівському напрямку противник не здійснив наступальних дій. Був здійснений авіаудар в районі Новодарівки Запорізької області. Близько 10 населених пунктів опинилися під обстрілами артилерії та мінометів, зокрема Вугледар, Старомайорське, Левадне Запорізької області та інші.

Ситуація на Запорізькому напрямку

Сили оборони України відбили атаку противника біля Малої Токмачки Запорізької області. Противник здійснив авіаудари по Долинці, Жовтій Кручі та Малій Токмачці. Близько 20 населених пунктів опинилися під обстрілами артилерії та мінометів, зокрема Полтавка, Гуляйполе, Червоне, Мала Токмачка та інші.

На передовій узагалі виявлено ознаки зростання напруженості в боях. Авіація і ракети Сил оборони України завдали ударів по розташуванню ворожих військ та умовних об'єктів. Також було знищено 16 ударних безпілотних літальних апаратів типу Shahed-136/131.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський зазначив, що війна переходить у нову стадію через технологічний прогрес.