12-річна українка, яка втратила обидві ноги після ракетного удару РФ, пробігла Бостонський марафон на протезах

12-річна українка Яна Степаненко пробігла Бостонський марафон на протезах

12-річна українка Яна Степаненко, яка втратила обидві ноги після ракетного удару РФ, пройшла Бостонський марафон на протезах.

Як повідомила лікарка з Івано-Франківська Ірина Кішакевич на своїй сторінці у Facebook і опублікувала відео з Яною. "Я поки не знаю, що робити зі своїми емоціями, які сьогодні пережила і випробувала. Але я точно знаю, що ця залізна дівчинка Яна Степаненко, яка втратила обидві ноги під час російського ракетного удару і бігла усі 5 км дистанції з усмішкою та любов'ю - це відображення нашої сильної України та нашої незламної нації", - зазначила Кішакевич.

За два роки після трагедії українка взяла участь у Бостонському марафоні. Дівчинка спочатку планувала пробігти лише 2 кілометри, але зрештою змогла подолати 5.

Я поки не знаю, що робити зі своїми емоціями, які сьогодні пережила і випробувала. Але я точно знаю, що ця залізна дівчинка Яна Степаненко, яка втратила обидві ноги під час російського ракетного удару і бігла усі 5 км дистанції з усмішкою та любов'ю - це відображення нашої сильної України та нашої незламної нації

Метою пробігу був збір на спортивний протез для Олександра Рясного, який слугує у ЗСУ з 2011-го. Після початку повномасштабного вторгнення він воював на Запорізькому напрямку, коли у вересні минулого поряд із ним розірвався снаряд. Внаслідок цього Олександр втратив праву ногу.

Кишакевич попросила всіх небайдужих підтримати збір Яни Степаненко для військових медиків.