62 бойових зіткнення: ворог пішов у наступ на шістьох напрямках

Продовжується 631-а доба активної збройної агресії Російської Федерації проти України. Російський противник продовжує порушувати міжнародні закони та норми війни, використовуючи терористичні тактики та атакуючи військові та цивільні об'єкти. За останню добу було 62 бойових зіткнення. Російська Федерація здійснила 9 ракетних та 31 авіаційний удар, а також обстріли з реактивних систем залпового вогню проти позицій українських військ та населених пунктів.

Ситуація на сході та півдні України залишається складною.

Волинський та Поліський напрямки

Не спостерігається формування наступальних угруповань на цих напрямках. Білоруські війська продовжують забезпечувати безпеку на спільних кордонах з Україною.

Сіверський та Слобожанський напрямки

Російський противник продовжує підтримувати свою військову присутність на кордонах та здійснювати диверсійні та розвідувальні дії. Його артилерійські та мінометні обстріли призвели до пошкоджень більше 20 населених пунктів, включаючи Клюси, Заріччя та Ветеринарне.

Куп'янський напрямок

Вздовж цього напрямку військам України вдалося відбити чотири атаки противника та відбити авіаційний удар. З початку агресії, російські війська обстріляли більше 10 населених пунктів на цьому напрямку.

Лиманський напрямок

На даний момент противник не здійснює наступних дій вздовж цього напрямку. Однак, було зафіксовано авіаційний удар та артилерійські обстріли декількох населених пунктів.

Бахмутський напрямок

Захисники успішно відбили 18 атак противника у районах Іванівського, Кліщіївки та Андріївки. Окупанти не змогли прорватися через лінію фронту. Було зафіксовано авіаційний удар та артилерійські обстріли на кількох напрямках напередодні.

Авдіївський напрямок

Противник безуспішно проводив штурмові дії, але зіткнення не вдалося перемогти захисникам Авдіївки. Продовжуються артилерійські та мінометні обстріли населених пунктів, зокрема Суха Балка та Керамік.

Мар'їнський напрямок

Убезпечувавати Мар'їнку від операцій російського противника разом з авіацією вдалося захисникам. Було спостережено 15 атак противника, а також артилерійські обстріли на кількох напрямках.

Шахтарський напрямок

На даний момент противник не здійснював наступних дій в районі Старомайорського. Однак, були зафіксовані авіаційні удари та артилерійські обстріли населених пунктів.

Запорізький напрямок

Противник безуспішно проводив штурмові дії в районах Роботине та Вербового. Захисникам вдалося відбити п'ять атак. На цьому напрямку було зафіксовано авіаційні удари.

Херсонський напрямок

Херсонська область зазнала артилерійських обстрілів противника, зокрема Херсон, Іванівка та Білозерка.

Наразі українські військові продовжують наступальну операцію на кількох напрямках, завдаючи ворогу втрат у людях та техніці та виснажуючи його вздовж усієї лінії фронту. За останню добу було два авіаційних удари та три ракетних атаки проти позицій особового складу та техніки противника.