Повітряні сили повідомили, які ракети почав активніше застосовувати ворог

Російські війська активно використовують ракети Х-59 та Х-69 під час атак на Україну

Російські військові почали частіше використовувати ракети Х-59 та Х-69 під час повітряних атак на Україну. Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону.

Він підкреслив, що після короткої паузи ворог знову використовує поєднані атаки для дестабілізації ситуації та нейтралізації українських об'єктів критичної інфраструктури.

«Останнім часом вороги почали набагато активніше застосовувати ракети Х-59, Х-69 для того, щоб вражати різні інфраструктурні об'єкти. Вони не дуже відрізняються за своїми характеристиками, однак Х-69 є дещо більш модернізованою, має більшу дальність ураження та дещо більшу потужність», - розповів Євлаш.

Також, за словами речника Повітряних сил, росіяни посилюють терор на прифронтових територіях.

«На прифронтовій території ворог застосовує тактику випаленої землі. Росіяни щоденно використовують десятки керованих та фугасних авіабомб для ураження навіть невеликих позицій», - заявив Євлаш.

Нагадаємо, ракета Х-69, якою російські війська, ймовірно, атакували Трипільську ТЕС 11 квітня, - це нова для українських сил. Зараз військові вивчають, як можуть їй протистояти.

Як повідомлялося, у ніч на 27 квітня російські окупанти завдали комбінованого удару по Україні ракетами різних типів. Українські захисники збили 21 з 34 ракет противника.