Агенти ФСБ готували вбивство Зеленського: СБУ затримала двох полковників УДО (фото)

Контррозвідка та слідчі Служби безпеки України зірвали плани ФСБ РФ щодо ліквідації Президента України та інших представників керівництва держави. Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Була розкрита агентурна мережа, керівництво якої знаходилося у Москві. У склад мережі входили два полковника УДО. Протягом деякого часу вони передавали секретну інформацію Росії.

Ворог активно планував ліквідацію Президента Володимира Зеленського. Один із завдань мережі ФСБ полягало у пошуку виконавців серед військових, що були залучені до охорони Президента і згодом його вбити.

Також були плани щодо ліквідації Голови СБУ, очільника ГУР та інших посадовців. Планувалося здійснити ракетний удар та використати дрони. Озброєння та засоби були забезпечені полковником УДО.

Служба безпеки України поетапно фіксувала злочинну діяльність фігурантів та затримала їх.

«Про нашу спецоперацію знало обмежене коло осіб, а її хід я контролював особисто. Теракт, який мав стати подарунком Путіну на інаугурацію, насправді став провалом російської спецслужби. Але ми не повинні забувати – ворог сильний і досвідчений, його не можна недооцінювати. Ми й далі будемо працювати на випередження, щоб кожен зрадник отримав заслужені судові вироки», - зазначив Голова СБУ Василь Малюк.

ФСБ РФ підтвердила свій статус терористичної організації. Кураторами організації теракту є співробітники дев'ятого управління п'ятої служби. Озброєнням та інше обладнання забезпечив полковник УДО та провів зустрічі з агентами.

Зловмисникам повідомлено про підозру за статтями Кримінального кодексу України - державна зрада та готування до терористичного акту. Фігуранти затримані та їм загрожує довічне позбавлення волі.

Раніше СБУ затримала агентку ФСБ, яка шпигувала за співробітниками та коригувала ракетні удари по підприємствах. Фігурантка передавала інформацію ФСБ про місця дислокації СБУ для подальших ракетних ударів.