Як дізнатися, що батарея смартфона "віджила" своє та її слід замінити

Акумулятор смартфону, незалежно від його вартості, з часом починає деградувати. Якщо ваш смартфон швидко розряджається, то ймовірно, що його батарея вже втратила свою ємність і потребує заміни. Існують різні способи перевірити стан батареї.

Наприклад, у власників iPhone є розділ "Стан акумулятора та зарядка" в налаштуваннях, де можна побачити максимальну ємність батареї. Аналогічна опція є і на телефонах Xiaomi. А от що робити власникам інших апаратів на Android?

Зазначені ознаки можуть свідчити про те, що акумулятор починає втрачати свою ємність:

  • Швидке розряджання акумулятора навіть при мінімальному використанні засобів спілкування.
  • Непередбачувана поведінка рівня заряду: можливе швидке зниження заряду з 100% до 50%, а потім повільна розрядка з 50% до 0%.
  • Часте перегрівання апарату, що може бути пов'язано з деградацією акумулятора.
  • Збільшення об'єму акумулятора: якщо задня кришка смартфона починає випирати, то це може бути ознакою набряклого акумулятора, який потребує заміни.

Перед тим, як звертатися до сервісного центру, рекомендується перевірити стан батареї за допомогою спеціальних додатків. Наприклад, одним з найпопулярніших додатків є AccuBattery, який вміє вираховувати залишкову ємність акумулятора і показує реальну ємність батареї з використанням спеціальної технології.

Також варто відмітити, що правильна експлуатація смартфона може допомогти зберегти його батарею в гарному стані. Наприклад, неправильна зарядка може призводити до швидкого зношення акумулятора. Чи можна заряджати смартфон кілька разів на день і чи шкідливо таке використання для пристрою - на ці питання детально відповідають експерти каналу Gear Patrol.