Як морози вплинуть на бойові дії: експерт пояснив

Українським військам, які наступають на півдні України, будуть на користь сильні морози взимку. За словами керівника Центру військово-правових досліджень Олександра Мусієнка, на фронті відбудеться змагання за ініціативу. Командувач Оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський також нагадав, що ЗСУ продовжуватимуть наступати й взимку.

Мусієнко розповів, що ворог аналізує цю інформацію і, враховуючи наступальні дії українських військ на півдні, може сподіватися провести свою операцію. Однак, якщо ЗСУ дійсно будуть більш активними в наступальних діях, українські війська перейдуть до активної оборони. Для того, щоб діяти важкою технікою на півдні, потрібні серйозні морози.

Натомість, на сході України морози будуть на користь росіян, якщо вони планують наступальні дії. Більш холодна погода дасть їм можливість задіяти більше підрозділів, включаючи танки. Аналітики ISW вважають, що погодні умови можуть уповільнити рух обох сторін і створити проблеми з логістикою.

Обставини з погодними умовами можуть впливати на контрнаступ України, але не призведуть до його остаточного припинення, зауважують аналітики ISW. Сезонні дощі та багнюка сповільнять рух обох сторін, а низькі температури створять проблеми з логістикою.