Як змінилася довіра українців до телемарафону: дослідження

За даними опитування Київського міжнародного інституту соціології, 43% українців зараз довіряють телемарафону. За останні два місяці цей показник зменшився на 5%. До того ж, 38% не довіряють телемарафону, а решта 19% мають невизначене ставлення.

За словами соціологів, наразі баланс довіри-недовіри до телемарафону залишається позитивним, тобто більше людей довіряють йому, ніж недовіряють.

У всіх регіонах країни, приблизно однакова кількість населення (42-44%), вірить телемарафону.

Чи варто зберігати телемарафон в такому форматі?

Голова парламентського Комітету з питань свободи слова Ярослав Юрчишин відмовився закривати телемарафон, навіть після вимоги про це. За його словами: «У певний момент телемарафон виконав свою функцію, але зараз за статистикою він втрачає глядачів. І тут виникає питання. Ми вкладаємо гроші в інформаційну безпеку, але механізм, яким ця безпека мала би забезпечуватись, став менш ефективним. Що потрібно зробити? Проаналізувати, зрозуміти, що не працює і чи можна це виправити».

Також Юрчишин додав, що якщо не будуть знайдені шляхи для поліпшення роботи телемарафону, то можливо, наступний рік його вже не буде.

Нагадаємо, що останні соцопитування також показали високий рівень довіри до ЗСУ та більшості українців довіряють президенту, незважаючи на зниження динаміки.