В одній з країн ЄС знизилася кількість українських біженців

Зменшення кількості українських біженців в Естонії

Відзначається зниження кількості українських біженців, які перебувають в Естонії, за останні півроку. За даними Департаменту поліції та прикордонної охорони, зараз в країні проживає приблизно 31 тис. біженців.

З початку війни до Естонії прибули близько 160 тис. українців, з яких 70 тис. продовжили свою міграцію до інших країн. Залишитися в Естонії вирішили близько 90 тис. людей.

За словами керівниці відділу ідентифікації та статусу Департаменту поліції та прикордонної охорони Лійс Валту, цього року зменшився приплив нових біженців із України до Естонії. Крім того, деякі люди, які раніше знаходилися в країні та поїхали до інших країн у зв'язку зі складною ситуацією в Україні, повертаються до Естонії, оскільки у власній країні становище залишається складним.

Нагадаємо, що Україна та Європейський Союз домовились про продовження статусу тимчасового захисту для українців, що перебувають у європейських країнах. За даними Євростату, у країнах ЄС вже користуються таким статусом 4,2 млн українських біженців, але загальна кількість цих осіб зменшується.