Активізація дій США в Україні та Газі: американці висловили свою думку

Більшість американців не підтримує активну участь США в світових конфліктах, зокрема, в російсько-українській та палестино-ізраїльській війні, згідно з опитуванням, проведеним Дослідницьким центром вивчення зв'язків із громадськістю NORC для агентства Associated Press.

За результатами опитування, 36% респондентів вважають, що Сполучені Штати повинні знизити свою залученість до подій, а ще 40% впевнені, що достатньо зберегти поточний рівень участі. Лише 20% підтримують активніші дії США в цих регіонах.

«Загалом серед дорослих американців немає особливого бажання брати активну участь у будь-якому конфлікті: лише приблизно 2 із 10 дорослих американців кажуть, що США мають брати більш активну участь у війнах. Також кожен четвертий із 10 опитаних громадян США вважає, що нинішня роль США правильна, а 36% опитаних вважають, що США повинні зробити крок назад і не втручатись», – йдеться у публікації.

Згідно зі звітом Associated Press, такі дані показують складну динаміку, з якою стикаються президент Джо Байден та кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп перед наступними виборами в листопаді наступного року. Багато з їхніх виборців розчаровані зростаючою гуманітарною кризою під час п'ятимісячної війни в Газі та великими витратами, які США вже понесли, допомагаючи Україні відбити вторгнення Росії.

Раніше виявилося, що більше третини американців (37%) вважають, що Вашингтон витрачає забагато коштів на допомогу Україні. Опитування показало, що більшість опитаних республіканців ділять таку думку. Крім того, 49% загальної кількості відповідачів сумніваються, що Україна зможе перемогти у війні, тоді як лише 13% вірять у перемогу ЗСУ.

За даними Bloomberg, Адміністрація президента Джо Байдена розглядає можливість залучити близько 200 мільйонів доларів з фінансування армії США для термінової допомоги Україні.