Американський генерал різко відповів на критику контрнаступу України

Сполучені Штати Америки, Велика Британія чи Німеччина ніколи не посилала своїх солдатів у бойові дії без авіації.

Тим, хто за 8 тис. км критикує, як хтось інший заходить на мінні поля чи в окопи й розміновує їх, повинно бути соромно самим за себе, заявив колишній командувач Сухопутних сил НАТО в Європі, генерал США у відставці Бен Годжес під час дискусії у Вашингтоні під назвою "Перемога України: чи блимає жовтий сигнал?", передає "Голос Америки".

"Це непрофесійні та марні заяви", сказав він стосовно критичних зауважень на адресу дій української армії у повномасштабній війні проти РФ.

Генерал нагадав, що українцям доводиться боротися без підтримки авіації, без якої провідні країни світу ніколи б не наважилися вести бойові дії.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

ЗСУ проводять багатоскладові комплексні операції, включно з роботою спецпризначенців, атаками дронів, кіберборотьбою, виведенням з ладу російських радарів та ППО тощо.

"Контрнаступ це не лише те, що ми бачимо на полі бою. Вражаючою є робота українських військових щодо Чорноморського флоту РФ, яка створює величезний тиск на російський Генштаб", зазначив Годжес.

Збройні сили України в ході контрнаступу зможуть досягти значного оперативного прориву на південній лінії фронту. Це можливо, якщо підтвердяться ключові припущення аналітиків американського Інституту вивчення війни (ISW) про можливості ЗСУ на цій ділянці, стан оборонних ліній окупантів і ще низка факторів.