Януковича чекає ще один суд: подробиці від прокуратури

Колишнього президента Віктора Януковича та ексзаступника начальника управління державної охорони начальника Служби безпеки президента заочно судитимуть.

Суд буде у справі щьодо підбурювання до дезертирства та організацію незаконного переправлення через державний кордон. Про це повідомив Офіс генерального прокурора.

Слідство встановило, що 23 лютого 2014 року Янукович спільно з начальником служби своєї безпеки і представниками РФ, повітряними та морськими суднами військово-морських сил держави-агресора двічі незаконно перетнув держкордон України.

Переправив через кордон до РФ не менше 20 осіб.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Також повідомляють, що Янукович у військовій частині Чорноморського флоту РФ в районі Козацької бухти Севастополя підбурював військовослужбовців управління держохорони України, які забезпечували його особисту охорону, до вчинення дезертирства.

Януковичу інкриміновано організацію незаконного переправлення осіб через держкордон і підбурювання до вчинення дезертирства.

Його колишньому охоронцю організацію незаконного переправлення осіб через держкордон.

Віктор Янукович перебуває у розшуку. Після Революції гідності втік до Росії. 2015 року Верховна Рада позбавила його звання президента.

2019 року суд заочно визнав Януковича винним у державній зраді і пособництві у веденні агресивної війни. Януковича засудили до 13 років позбавлення волі. Тюремний строк почнуть відраховувати після арешту.