Японія та Німеччина проведуть військові навчання

Німеччина приєднається до навчань з Сухопутними силами самооборони Японії

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус оголосив про те, що німецька армія збирається приєднатися до навчань із Сухопутними силами самооборони Японії в наступному році. Це рішення прийняте через зростання військової потужності Китаю в Індо-Тихоокеанському регіоні.

За даними Kyodo, ці спільні навчання стануть першими цього типу між сухопутними військами двох країн.

Пісторіус: "Ми спостерігаємо за цими подіями із занепокоєнням"

Міністр оборони Німеччини, Борис Пісторіус також зазначив, що Китай не відмовляється від своїх територіальних претензій у Південно-Китайському морі. Він підкреслив важливість використання партнерства між Китаєм та Німеччиною для забезпечення глобального миру та стабільності.

Представники німецької армії, які недавно відвідали Японію, координували свою участь у майбутніх навчаннях. Співпраця між двома країнами розвивається після укладання оборонного пакту, спрямованого на сприяння обміну матеріалами та матеріально-технічною підтримкою.

Німецькі військово-морські та військово-повітряні сили раніше також проводили спільні навчання з Японією. Заплановано, що цього року Німеччина розмістить фрегат, корабель постачання та літаки в Індо-Тихоокеанському регіоні.

Пісторіус: "Ми мусимо бути готові до всього, незалежно від ризику, який становить Росія"

Джерело: РБК-Україна