Японія виділила Україні гроші на охорону здоров'я та ремонт житла

Уряд Японії надіслав 118 млн доларів на допомогу Україні

Україна отримала безвідмовну фінансову допомогу від уряду Японії на суму 118 млн доларів США. Ці кошти були надані в рамках двох проєктів Світового банку: "Зміцнення системи охорони здоров'я та збереження життя" (HEAL Ukraine) і "Ремонт житла для відновлення прав і можливостей людей" (HOPE).

 "У часи повномасштабної війни, коли соціальна сфера потерпає ледь не найбільше, реалізація та мобілізація ресурсів на ініціативи з підтримки населення є необхідною. Залучені кошти в рамках проєктів HEAL та HOPE допоможуть уряду надавати своїм громадянам належну допомогу, зокрема розширити спектр медичних послуг та доступ до них, а також забезпечити подолання наслідків, спричинених збройною агресією росії, відбудовувати житлову інфраструктуру України", – зауважив міністр фінансів України Сергій Марченко.

Загалом, фінансування від уряду Японії складається з двох частин:

  • 70 млн доларів США виділені на підтримку державного бюджету в рамках проєкту HEAL Ukraine для відшкодування витрат за програмою медичних гарантій.
  • 48,2 млн доларів США виділені на відшкодування витрат державного бюджету, використаних на компенсаційні виплати власникам осель на ремонт у багатоквартирних та приватних будинках, які потребують дрібних та середніх ремонтів, в рамках проєкту HOPE.