Армія Ізраїлю розпочала операцію "Залізні мечі" проти руху ХАМАС

Ізраїльські війська розпочали операцію під назвою "Залізні мечі" проти угруповання ХАМАС в Секторі Газа відповідно до нападу на їхню територію.

За інформацією Al Jazeera, армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) вже проводить удари по Сектору Газа.

Свідки повідомляють про вибухи, які сталися в місті Газа.

За повідомленням Ізраїльської армії у Twitter: "ЦАХАЛ здійснює удари по цілях ХАМАС в Секторі Газа відповідно до ракетних атак ХАМАС з Гази на Ізраїль".

Під час цих подій голова політичного бюро ХАМАС Ісмаїл Ханія заявив, що напад на Ізраїль був захисно-превентивним актом, оскільки ЦАХАЛ планувала підсилити свою агресію проти народу Сектору Газа.

Ісмаїл Ханія заявив: "Ми продовжуємо боротьбу за честь, опір і гідність, щоб захистити Аль-Аксу під назвою "Повінь Аль-Акса", яку оголосив наш главнокомандувач Абу Халед Аль-Дейф. Ця повінь почалася в Газі і поширилася на Західний берег і за межами, також у всіх місцях, де знаходяться наші люди та нація".

  • Приєднуйтесь до нашого телеграм каналу новин - INKORR

У міжчасі жителі Гази переживають страх. Рана Шубайр розповідає, що вони не знають, що очікувати.

Жінка говорить: "У нас немає бомбосховищ, куди можна було б сховатися. Під час попередніх атак люди просто втікали з дому до родичів, думаючи, що це безпечно. Але будь-яке місце може бути цілью нападу".

Вона також зазначає, що це особливо важко для сімей з дітьми, оскільки діти панікують і кричать. Люди просто чекають, що станеться далі.

7 жовтня вранці бойовики ХАМАС влаштували масований ракетний удар по Ізраїлю, що призвело до пожеж, загиблих та постраждалих по всіх ізраїльських містах.

Оголошено повітряну тривогу у південній та центральній частині Ізраїлю, а потужні вибухи були почуті в містах Тель-Авів, Ашкелон, Явне і Кфар-Авів.