Армії країн ЄС готуються до інтенсивної війни з Росією – президент Чехії

Країни Євросоюзу вважають Росію головною загрозою для європейської безпеки і готуються до можливої війни з нею в найближчому майбутньому. Про це заявив президент Чехії Петр Павел під час зустрічі президентів "Вишеградської четвірки" - Чехії, Словаччини, Угорщини та Польщі.

Згідно з Павловими словами, всі країни НАТО сприймають Росію як найбільшу загрозу для Європи і приготовлюються до конфлікту високої інтенсивності. Після війни в Україні, Росії знадобиться 5-7 років, щоб відновити свою боєздатність і готовність до нового військового конфлікту.

За словами Павла, темпи відновлення Росії будуть залежати від результату війни в Україні та від установлення параметрів безпеки після її завершення. Він наголосив на важливості підтримки України, оскільки російська агресія стосується всіх країн та безпеки регіону.

Президент Польщі, Анджей Дуда, зазначив, що їх країна вже проводить програму модернізації та зміцнення своєї армії, але Україна все ще потребує допомоги. Він також закликав мобілізувати союзників для продовження надання допомоги, включаючи українських біженців. Президентка Словаччини, Зузана Чапутова, підкреслила важливість надання допомоги для стабільності і миру в регіоні.

Президентка Угорщини, Каталін Новакова, повідомила, що "Вишеградська четвірка" стоїть на позиції того, що Росія не повинна перемогти. Вони підтримують Україну і намагаються надати їй максимальну допомогу для захисту її території і народу.