Австрія понад 10 разів викликала посла РФ через війну проти України та удари по цивільних

Австралійське МЗС вже понад 10 разів викликало посла Росії через засудження агресивної війни РФ проти України та жорстоких атак на цивільну інфраструктуру, повідомило міністерство країни.

Австрія категорично засуджувала незаконну, невиправдану і неспровоковану російську агресивну війну проти України на всіх політичних рівнях, заявило австралійське МЗС.

«Австрія неодноразово займала чітку позицію і засуджувала незаконну, невиправдану і неспровоковану російську агресивну війну проти України на всіх політичних рівнях, востаннє – 29 грудня. Це стосується, зокрема, жорстоких атак на цивільну інфраструктуру з численними жертвами», - заявило австралійське МЗС.

Міністерство підкреслило, що Австрія буде настійно захищати суверенітет, територіальну цілісність і незалежність України.

«З 22 лютого 2022 року російський посол вже декілька разів викликаний. Ми також залишаємо за собою право на подальші виклики», - відповіли у МЗС.

«З огляду на це з 22 лютого 2022 року російський посол був викликаний вже понад 10 разів. Ми, звісно, залишаємо за собою право на подальші виклики», – відповіло МЗС країни на запитання про те, чи буде викликаний російський посол для висловлення протесту у зв’язку з ракетним тероризмом РФ.

Австрія також приєдналася до всіх 12 пакетів санкцій ЄС проти Росії і готова вжити додаткових заходів для запобігання обходу санкцій і закриття лазеек.

Міністерство наголосило, що Австрія надала понад 206 млн євро державної фінансової та гуманітарної допомоги Україні.

Згідно з дослідженням, українські біженці в Австрії - високоосвічені люди, більшість з яких залишаються у країні. Українці, які оселилися у Відні, краще уявляють собі довготривале перебування, ніж ті, хто переїхав у Краков (Польща), і більше з них мають вищу освіту.