Автор найвідомішого фото випаленого Серебрянського лісу. Згадаймо Дениса Зеленого

Кожного дня о 9 ранку українці пам'ятають жертв російсько-української війни. Сьогодні ми згадаємо Дениса Зеленого.

Денис Зелений, офіцер секції оперативного планування батальйону "Хорив" бригади Нацгвардії "Буревій", загинув під час бойових дій. Про це 8 травня було повідомлено у мережі кондитерських Honey, де він працював менеджером до мобілізації.

"Наш герой Денис Зелений, захищаючи Україну, загинув під час бойових дій. Немає слів, щоб висловити весь біль від втрати цієї людини. Справжній воїн, захисник і друг. Навіки в строю", - написали колеги військового.

Відомо, що Денис Зелений воював на Лиманському напрямку.

Прощання з Денисом Зеленим відбудеться 11 травня 2024 року у місті Київ:

  • 8:50-10:00 - почесті та прощання в Михайлівському соборі
  • 11:30 - поховання на Алеї Слави на Берковецькому кладовищі

Денис Зелений в обіймах пам'яті

Один з фактів, які запам'ятали про Дениса Зеленого - це його відео "Ду ю спік паски?", яке стало популярним в мережі. У цьому відео на нього можна бачити з паскою перед Великоднем.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от HONEY (@honey_cafe)

Всі, хто знав Дениса, згадують його як привітну людину, завжди готову допомогти.

"Саме він ввечері 23 лютого 2022 року в Honey на Подолі наливав мені какао і приніс малиновий круасан, тоді я чекала подругу, яка сіла не у той трамвай. Виявляється, це було всього за 7 годин до початку війни. Вічна тобі пам'ять і дуже дякую за захист нашої країни", - написала одна з відвідувачок кафе.

"Пам'ятаю Дениса зі школи, він був дуже позитивний і активний. Коли ти молодий, ти не думаєш про смерть. Але війна руйнує наше молоде покоління, вбиває наших відважних хлопців і дівчат. Кожен день страшні картина, яку вони бачать. Боже, дай нам мир. Вічна пам'ять, Денису, і царство небесне. Дякуємо, Герой", - написала Ганна Литвиненко про Дениса Зеленого.

"Ми навчалися разом у університеті і часто зустрічалися на перервах, він був завжди насмішкарним", - написала Очманіле дівчисько.

Крім того, Денис є автором найвідомішої фотографії вигорілого Серебрянського лісу, знятої під час заходу сонця. Ліс знаходиться поблизу Кремінної на Луганщині і з початку війни там тривають активні бойові дії.

На фото видно, як росіяни знищили колись гарний сосновий ліс з озерами, багатою флорою і фауною, залишивши тільки випалені дерева.

Ми приєднуємося до хвилини мовчання, щоб вшанувати пам'ять всіх українців, які загинули, борючись за Батьківщину. Ми згадуємо про загиблих від рук російських загарбників, запалюємо свічки пам'яті і схиляємо голови в горі під час загальнонаціональної хвилини мовчання, вшановуючи світлу пам'ять громадян України, які віддали своє життя за свободу і незалежність нашої держави – військових, цивільних, дітей, всіх, хто загинув у боротьбі з російськими окупантами та під час нападу ворожих військ на українські міста і села.