Байден використовуватиме TikTok для виборчої кампанії попри свою заборону

Байден використовуватиме TikTok для виборчої кампанії

Президент США Джо Байден вирішив використовувати TikTok у своїй виборчій кампанії, хоча раніше він висловлював занепокоєння щодо безпеки цієї платформи. Він навіть заборонив її використання на федеральних пристроях. Про це повідомляє агентство AP.

Президент особисто не буде мати акаунт на TikTok, тим більше, що інші члени його команди теж не матимуть таких акаунтів. Команда виборчої кампанії буде повністю управляти акаунтом BidenHQ, намагаючись привернути увагу молодих виборців.

В першому повідомленні президента США в TikTok показали, як його запитують про Супербоул - фінал професійного американського футболу.

Представники виборчої кампанії Байдена заявили, що вони вживатимуть передові заходи безпеки і впроваджуватимуть протоколи безпеки на платформі. Проте не було конкретизовано, які саме заходи будуть вжиті і чи спрямовані вони на захист даних кампанії та виборців.

Але ФБР та Федеральна комісія з питань зв'язку застерегли, що компанія ByteDance, власник TikTok, може повідомляти авторитарний уряд Китаю про дані користувачів, такі як історія переглядів, місцезнаходження та біометричні дані.

У 2022 році Байден заборонив співробітникам федерального уряду використовувати TikTok на своїх пристроях, за винятком правоохоронців, служб національної безпеки та дослідників у сфері безпеки.

Також стало відомо, що дві найбільші керівні структури Європейського Союзу заборонили своїм співробітникам використовувати TikTok з міркувань кібербезпеки. Керівництво ЄС висловило занепокоєння, що Китай може використовувати цю платформу для збору даних користувачів або просування своїх інтересів.

У подальшому ми дізналися, що генеральні прокурори дев'яти штатів підтримали заборону використання TikTok в Монтані. А Нью-Йорк також долучився до списку міст і штатів, які забороняють використання TikTok на державних пристроях, посилаючись на проблеми з безпекою.