Зеленський заслухав доповідь Сирського та Буданова

Президент України оновив інформацію про ситуацію на фронті

Президент України Володимир заслухав тривалу доповідь головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, яка детально описав ситуацію на фронтових позиціях, розповів про конкретні дії підрозділів на конкретних напрямках. Також український лідер заслухав доповідь керівника ГУР Кирила Буданова. 

Про це він повідомив у вечірньому відеозверненні, 4 травня, пише "Хвиля" .

"Ми всі повинні пам'ятати, що Росію можна тільки змусити дати Україну спокій. І це буде. Наша сила це зробить обов'язково. Сила нашого народу, наша військова сила, сила нашої єдності зі світом, сила партнерів – сила нашої дипломатії", - сказав він. Зеленський.

Глава держави подякував усім, хто з боку України та країн-партнерів, уже працюють, щоб у червні "всі країни світу, які цінують життя", досягли справді важливого політичного результату.

"Глобальний саміт світу відбудеться і має стати успішним, хоч би як його намагалися зірвати. Путін не хоче миру, він божевільний, і щодня його держава робить щось, щоб це довести. І щоб подолати це зло, щоб подолати війну, нам потрібна максимальна єдність світу.

Уряд Росії оголосив розшук Зеленського

Нагадуємо, що 4 травня стало відомо, що міністерство внутрішніх справ Росії оголосило у розшук президента України Володимира Зеленського. На що відреагували в офісі президента.