Тепло до +25, але з дощами: синоптики розповіли, де на Великдень пройдуть опади

Погода на Великдень в Україні: хмари, дощі та грози

Прогноз погоди на Великдень в Україні був опублікований Укргідрометцентром. За даними синоптиків, у неділю, 5 травня, українців очікує хмарна погода з проясненнями. Проте, в північній частині, на Закарпатті та в Карпатах місцями пройде невеликий дощ, супроводжуваний грозою. Вітер буде змінювати свій напрямок, спочатку північно-східний, а потім південно-західний зі швидкістю 5-10 м/с.

«На Великдень українців очікує хмарна погода з проясненнями. При цьому вдень у північній частині, на Закарпатті та у Карпатах місцями пройде невеликий дощ. Також прогнозується гроза. Вітер буде північно-східний із переходом на південно-західний, 5-10 м/с».

Вночі температура повітря становитиме 3-8 градусів тепла, в окремих областях східної України - 1-6 градусів тепла, на поверхні ґрунту можливі заморозки до 0-3 градусів. Проте, вдень термометри покажуть 17-22 градуси тепла, а в західних областях можливий навіть підйом до 25 градусів тепла.

Слід зазначити, що синоптики обіцяють гарну погоду на великодні вихідні, проте є кілька нюансів, на які варто звернути увагу.