Байден закликав Конгрес схвалити допомогу для України та Ізраїлю. Джонсон анонсував голосування на суботу

Байден закликає законодавців підтримати Україну та Ізраїль

Президент США Джо Байден звернувся до законодавців, особливо з Республіканської партії, з проханням швидко ухвалити додаткову військову допомогу для України та Ізраїлю. Про це він написав у газеті The Wall Street Journal.

Байден підкреслив, що обидві країни потерпають від нападів агресивних ворогів, які прагнуть їх знищити. Ця допомога є необхідною, оскільки Путін намагається підкорити Україну і поглинути її, а уряд Ірану прагне стерти Ізраїль з лиця землі.

Президент США вважає, що ця ситуація загрожує безпеці самої Америки. Перемога Росії наблизить війська Путіна до союзників по НАТО, тому підтримка України є необхідною, щоб запобігти втягуванню американських військ у майбутню війну в Європі.

Байден закликає проявити лідерство і мужність у цей вирішальний момент історії.

Президент також зауважив, що допомога Україні та Ізраїлю - це не просто "безлімітні чеки", а інвестиції в американську промислову базу. Путін намагається зламати волю українців і Заходу, але це йому не вдастся.

Також стало відомо, що спікер Палати представників Джонсон заявив, що голосування за пакет допомоги Україні та Ізраїлю відбудеться цієї суботи.

Нагадаємо, Столтенберг призначив засідання Ради Україна-НАТО за участю Зеленського.