Румунія передала ДБР одного з організаторів міжнародного наркосиндикату (фото)

Затриманий організатор міжнародного наркосиндикату, який діяв в Україні та ЄС

Один з керівників відомого міжнародного наркосиндикату, якому належала організація в Україні та країнах ЄС, був затриманий румунськими правоохоронцями та переданий Державному бюро розслідувань України. Синдикат займався незаконним збутом та контрабандою наркотичних речовин, включаючи Росію. Про це повідомляє ДБР.

Один з організаторів організації приховувався в Румунії. Він був підозрюваний у створенні злочинної організації, керівництві нею та організації незаконного збуту наркотичних речовин та психотропних засобів. У грудні 2023 року його було оголошено в міжнародний розшук.

У лютому 2024 року ДБР звернулося до румунських правоохоронних органів та його затримали. Наразі вже восьмий учасник цієї злочинної організації було затримано ДБР.

Організоване злочинне угруповання ліквідовано на Прикарпатті

Служба безпеки у співпраці з національною поліцією успішно ліквідувала організоване злочинне угруповання на Прикарпатті. Зловмисники займалися виготовленням важких психотропів. Вони використовували квадрокоптери зі системою відеоспостереження для охорони своїх лабораторій. НовиниСБУ повідомляє, що затримано організатора і трьох основних учасників наркосиндикату.

Злочинна організація виробляла до 20 кг наркотиків щомісяця та збувала їх через розгалужену мережу наркодилерів. Також вони продавали канабіс та наркотичний препарат «Субутекс». Зловмисники мали зв’язки у кримінальних колах для пошуку клієнтів.

Операція проти наркодилерів в 19 регіонах України

Національна поліція здійснила спецоперацію проти наркодилерів та ліквідувала діяльність п’яти нарколабораторій в 19 регіонах України. Організація збувала наркотики та психотропні речовини на всій території країни. Розслідування цієї кримінальної діяльності тривало два місяці.